måndag 12 september 2011

Det Lille Bryggeri Barley Wine

Ratebeer

Dags för en barleywine. Liten söt flaska inköpt i Köpenhamn. Barleywines är en av mina favoritöltyper så en sådan här flaska gör en alltid sugen!

Lukt: Sötmaltig, russin. Det finns faktiskt lite mogen humle i doften också även om den är svår att plocka ut ur den söta maltlukten.

Smak: Mkt malt här. Söt sådan. Inlagda päron och i eftersmaken faktiskt en hel del salmiak från lite av en rostad karaktär. Intressant!

Intryck: Välsmakande barley åt det söta hållet. Jag brukar alltid skriva "denna passar nog bra till dessert" och trots det brukar jag vara väldigt dålig på att ha just någon form av tilltugg eller så till mina öl. Det är egentligen lite synd och jag borde faktiskt bli bättre på detta. Trots en stark dryck som ju barleywines är känns den inte spritig i sin smak vilket ju är angenämt. Hade nog inte varit dumt till just inlagda päron med after eight smält över sig, i ugn.

Betyg: 3,75

2 kommentarer:

  1. Eller ännu bättre, goda ostar.

    SvaraRadera
  2. har ju tyvärr så dåligt utbud med sånt där jag bor :/ skulle ju haft en delikatessavdelning eller sånt där man kan köpa så mkt man vill ha av olika ostar. Vilka osttyper passar generellt bra till typiska barleywines?

    SvaraRadera