torsdag 15 september 2011

De Molen Rook & Vuur

Ratebeer

En rököl. Det visste jag dock inte när jag köpte den, se nedan för mer om det.

Galet skum på denna. På bilden har jag hällt 2 gånger. Första gången hade jag nog ca 5mm öl i botten och hela glaset fullt med skum. Det roliga med skummet på just denna öl, vilket man även ser på bilden är att längst ner är bubblorna mkt mindre än långst upp där dom är gigantiska :)

Lukt: Choklad, tjära, bränt/rök, aska, bittert. Mindre röklukt än jag trodde men av erfarenhet vet jag att just hos rök kan smak och lukt skilja sig betydligt.

Smak: Woah! Rökt kött, surt, pärlande kolsyra. Torr och tunn vätska som dock smakar väldigt mkt. Om någon smäller av en stor TNTgubbe i en vattenpöl är det förmodligen något i denna stilen vattnet som var kvar sen hade smakat.

Intryck: Detta är inte riktigt min kopp av te. Jag visste inte när jag köpte den att det var en rököl, hade jag tänkt på det hade jag förmodligen inte köpt den. Jag är ärligt inte särskilt förtjust i rökiga smaker. Eftersom jag ändå köpt den måste man ju ändå prova.

Betyg: 2,0 Inte särskilt gott i min mening. Jag drar förmodligen hela öltypen över en kam med den åsikten men det är ju för min egen skull jag sätter mina betyg. Det smakar helt enkelt inte godare än så i min mun.

3 kommentarer:

 1. efter en stund kanske jag skulle kunna tänka mig att höja den till 2.5 eller så. Den har lite charm faktiskt trots allt. Man kan bara inte dricka den särskilt snabbt.

  SvaraRadera
 2. Det''låter''verkligen som ett öl i min smak.
  Verkar vara en grej med De molen att det skummar helt galet mycket om flera av deras öl.

  SvaraRadera
 3. Gillar man rökig öl är den säkert kanon. Gör man inte det är det svårt att tycka om den typ. Det färgar ju hela smaken så att säga.

  SvaraRadera