tisdag 8 mars 2011

St Eriks IPA

Då var det dags för kvällens provning, St' Eriks IPA
Denna öl har fått lovord från forumet minhembio.com där vi har en trevlig öltråd som ett gäng av oss medlemmar skriver i med jämna mellanrum. Trevlig tråd på ett trevligt forum!

Hur som helst. Det är flera i denna tråd som verkligen diggat St Eriks IPA. Därför var jag givetvis tvungen att testa den. Jag fick när jag beställde den förra veckan höra av pappa som testat dito att den var en besvikelse.

Eget intryck gäller, tänkte jag.
Här följer då detta.

Ölen hälls upp klart bärnstensfärgad med ett litet gräddvitt huvud som avtar rätt så raskt.
Lukten är av humle, nyklippt åker och jag anar kåda också.
So far, so good. Som man säger. Smaken då?
Jo vattnigt, långvarig bitterhet, ej särskilt välhumlad. Just bitterheten i denna öl tar för mkt överhand och det känns obalanserat. Jag har inget emot bittra öl. Men det ska inte smaka så här. Eftersmaken håller i sig rätt länge av just bitter humle, rätt så torr är den i gommen.

Intryck?
Intryck: Tyvärr ingen höjdare. Det finns betydligt godare ipor att dricka. Tycker inte den är humlad nog och den har heller inte något särskilt som gör den speciell. Faktum är att den smakar lite som en lager som humlats mer än vanligt.

Jag ger betyget 2,5/5 för det känns verkligen som en s.k. "halvmesyr"

2 kommentarer:

 1. Hej

  Hittade länken hit via minhembio forumet, klart intressant blogg, men snälla byt typsnitt, jag blir helt slut i ögonen av att läsa ett inlägg :)

  Ta det inte fel, jag vill fortsätta läsa bloggen men klarar det inte med detta typsnittet.

  Hälsningar
  Clas

  SvaraRadera