söndag 20 mars 2011

Maredsous Bruin

Obs. Nedan benämns denna öl som en trappist. Det är dock en klosteröl och ej egentligen en trappist. 

Igår hade jag en av mina bröder på besök och han och jag delade en trappistöl. Bruin från Maredsous.
Min bror Oscar är "nybörjare" på riktig öl men nyfiken på hur det kunde smaka så det skulle bli kul att få visa hur det "ska gå till"

Dock är jag själv inte särskilt van vid trappistöl då jag knappt smakat på dom innan. (har endast druckit Achel Bruin innan) Så det var egentligen spännande för mig med.

Maredsous Bruin kommer i 75cl flaska förseglad med kork. Går att köpa på systembolaget. och har betyget 95 på Ratebeer


Den hälls upp rostbrun med medelstort skum som går i gräddvitt/nougat, typ.

Lukten går i humle och jäst/karamell
Smaken är syrlig/fruktig och karamell med lite humle. Aningen vattnig.
Den är rätt så kolsyrad enligt mig, till dess nackdel. Jag tycker den kunde varit lite mindre kolsyrad till förmån för att kanske lättare känna smak istället. Denna öl är rätt så komplex. Det är inte lätt (tycker jag) att faktiskt få fram vad den smakar. Vissa öl är busenkelt att säga vad den smakar utan större eftertanke men denna är inte sådan. Inte den lättaste ölen att köra på någons första ölprovning med andra ord...

Betyg då?

Detta är enligt mig inte den godaste ölen där ute men ej heller den sämsta. Jag ger betyget helt efter eget smakintryck eftersom jag inte är så bevandrad bland övriga trappistöl, än.

3/5.

Som synes på bilden användes inte ordentliga glas eftersom jag tyvärr inte har något än. Nu när vi var 2 som skulle dricka upptäckte jag även hur skit det är att bara köpa glas till sig själv. Fick ju ta vad som fanns helt enkelt. En rolig detalj är att jag drack ur porterglaset, Oscar ur Aleglaset. Av de 2 öl vi drack gick det känna lukter tydligt från porterglaset som inte gick att känna alls ur ett aleglas. Aldrig gjort den jämförelsen själv men det var roligt att se att det var så pass stor skillnad.

4 kommentarer:

 1. En bisak i sammanhanget är att Maredsous inte är en äkta Trappist, utan en belgisk öl i samma stil. Achel som du nämner tidigare är dock en Trappist.

  SvaraRadera
 2. Yes. Jag kom på det med dagen efter. Det är ju en klosteröl och ingen trappist. Jag blandade ihop bryggerierna.

  SvaraRadera
 3. This kind of mulch s also more natural looking than other mulch choices out there for the delicate look of flower gardens.
  Owning a regular lawn mower does not mean you have to give up on mulching your yard; you just have to be willing to do some work.
  This same person spread several yards of the mulch around
  their house before they realized the problem, and it
  ruined many of their plants.

  SvaraRadera
 4. In many cases, a person will reach a point where they desperately seek relief and solutions for their issues.
  This is where a program like Yeast Infection No More can help.

  Located within blocks of the train station where the Tren a las Nubes departs,
  this stretch of 7 or 8 blocks began 100 years
  ago as the cultural centre of the city, unfortunately falling into disrepair over the years, then only to be
  rescued 10 years ago by the city's current mayor. Different from other girls, she did not wear the very sexy short dress and very high-heeled shoes, she only wore a white skirt, which suited her slim figure very much, and her hair was very straight, she had white and smooth skin, a pair of big eyes which could speak for her, I saw the unique charm in her. Her new Bluetooth Headset is obviously the latest model.

  Also visit my web blog: Queen's Birthday

  SvaraRadera