lördag 9 april 2011

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA

Systembolaget
Ratebeer

Igår efter att ha varit på en veckas intensivkurs i Säffle var det gudomligt skönt att få varva ner hemma hos min farsa och öppna en flaska öl. Dagens första blev då en Torpedo Extra IPA. Sierra Nevada gör ju schysst öl och jag har tyvärr bara testat deras celebration ale innan denna (jag tyckte den var grymt god också) så det känns najs att få prova en till. De har ju inte överdrivet mkt av deras öl på systemet.

Ölen hälls upp halvgrumlig i vätskan med vitt halvstort skum som ligger kvar rätt så länge.

Färgen på vätskan går i bärnsten.

När man luktar känner man toner av torkad frukt, typ russin och ananas och självklart mkt humle. Den doftar mkt och angenämt. Smaken är rätt så besk och går i blodgrape och jag tycker den är rätt så komplex faktiskt. Ibland smakar en öl "gott" bara helt enkelt. Det är inte helt enkelt att urskilja särskilda smaker i denna öl men den smakar oavsett väldigt schysst. Den är rätt så kolsyrad faktiskt men det är inget som stör nämnvärt.

En av de bättre dubbeliporna jag druckit och av mig får den 4,25/5.

Med det blir det också den första öl jag betygsätter som inte går i hel/halvtal. Just för att jag känner att den förtjänar mer än en 4a men saknar liite personlighet för en 4,5a. Om man nu kan förklara det på det viset.

Det kommer upp lite mer öl på bloggen senare idag. Har flera prövade som inte är uppe än. Men nu skriks det från nedersta våningen att det är Kwaktime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar