söndag 3 april 2011

Brewdog Tokyo*

Sist men inte minst brukar man ju säga. Detta var gårdagens sista öl.
Ratebeer
Systembolaget

Hälls svart med litet nougatfärgat huvud.
Lukten är svarta vinbär med skalet från röda äpplen (tydligt, tycker jag)
Smaken går i densamma. Svarta vinbär, rött äppleskal och plommon, besk sötma. Äppleskalen och plommon träder fram i eftersmaken.


Detta är enligt Ratebeer en Imperial Stout. Och det är det säkert också. Det smakar dock inte vad man är van vid hos en imperial stout. Jag tycker intrycket har mer gemensamt med en Barley Wine även om det inte är riktigt en sådan heller. Det är en knepig öl helt enkelt. Detta är också hittils den starkaste öl jag druckit. Den är rätt så stöddig med sina 18,5% även om den faktiskt inte är spritig för 5 öre. Den har en behaglig värmande halskänsla som jag gillar hos just barley wines men det är som sagt inget som för tankarna till spritig smak. Jag blir överaskad över hur mkt annorlunda smak som finns i denna öl och det är imponerande tycker jag.

På ratebeer är det många som skriver att den smakar choklad och lakrits (som med alla andra stouts, typ) men denna öl vill jag påstå smakar allt annat än choklad. Den går i fruktiga toner och sötma, inte bitter kakao. Men det är jag ;)
Hur som helst, detta är en grym öl och en av de intressantaste jag druckit.
4,5/5

2 kommentarer:

  1. Du skall inte dricka öl-

    Ella

    SvaraRadera
  2. I så fall har jag fått bristfällig uppfostran;)
    /Simon

    SvaraRadera