lördag 9 april 2011

Dugges Perfect Idjit!

De 2 sista ölen vi drack innan hemfärd var Dugges Perfect Idjit! och Nögne ö Imperial Stout Highland Edition. Båda 2 avnjöts till chokladpraliner med mkt kakao.
Det är en Imperial Stout på 9,5%.
Ratebeer

Att äta chokladpraliner till Idjit! Perfect är helt perfekt. Lukten är nämligen väldigt kakaofylld. Lite lakrits och smör finns där också men kakao är verkligen dominerande. Man undrar hur andra kan ha mage att döpa sina stouts till chocolate stouts när det finns öl som dessa som skrattar åt chocolate stouts, som ibland knappt smakar choklad ens.

Lukten ljuger inte utan smaken är om möjligt ännu bättre. Man känner tydligt den beska och särskilda kakaotonen tillsammans med smörighet och viss kokos som finns där också. Det smakar extremt angenämt och den är slät och najs mot gomen. Ingen vattnighet här, om jag säger så. På nedsidan hittar jag endast en sak och det är att den är en liten, liten aning spritig. Inte alls så att det stör men det finns där. På det stora hela är det en extremt bra stout och på min telefon har jag skrivit detta intrycket:Hittar ni denna. Köp.
4,5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar