lördag 30 april 2011

Oppigårds Single Hop Ale

Systembolaget
Ratebeer

Då var det dags att pröva den första av mina Single Hop från Oppigårds! Jag har flera stycken och jag hoppas givetvis därför att det är en schysst öl. Tanken är att den ska fungera som en najs sommaröl hemma hos mig efter jobbet och andra stunder man bara vill slappna av och ta det lite lugnt.

Denna öl hälls upp senapsgul, typ Slotts Starka senap och har ett rätt litet gräddvitt huvud (jag körde dock ett rätt så avlångt rödvinglas till denna öl, då jag hade övriga glas i disken. Det fick duga helt enkelt). Vätskan är ofiltrerad och märkbart grumlig.

Lukten är rätt så distinkt. Den drar tydligt åt det fruktiga och blommiga humlade hållet. Tycker mig även kunna urskilja apelsin men ärligt tyckte jag att det var lite svårt att bedöma lukten denna gången eftersom jag samtidigt höll på att tända grillen utanför. Inte särskilt optimalt men vad gör man.

Vid smakning känner man en hel del citrus först och främst. Citron och konserverad mandarin samt lite vaniljstång är väl på ett ungefär hur det kan beskrivas. I slutet kommer en liten avrundning med läder och beska som ger en lite mer mogen och flexibel del av smaken som annars bara hade varit fruktbomb. Inte jättemkt men det finns där. Eftersmaken är torr och ger en sträv känsla på tungan.

Detta är en helt ok öl. Ska man köpa en öl för att kanske dricka flera stycken bör denna funka ypperligt. Det är ingen jättestark öl på sina 4.8% vilket dels gör att man kan dricka ett gäng utan att trilla i diket på vägen hem och den är mkt lättdrucken vilket inte heller gör att man tröttnar. 

3,5 av 5 enligt mitt betygssystem får denna öl av mig. Helt ok som sagt!

1 kommentar:

  1. Så du går och tuggar på läder du ja, HEHE

    SvaraRadera