söndag 7 augusti 2011

Lost Abbey Red Poppy Ale

Ratebeer

Wild Ale inköpt hos: -->

När jag korkade upp denna flaskan fick ölet spelet och flödade över hela bänken. Ändå har den stått i ett dygn kyld. Det fortsatte flöda väldigt länge och jag fick hälla över till glaset för att få slut på fontänen. Mkt jästfällning kunde man se när vätskan låg på vit bänk. Syns även i glaset uppe på skummet. Vätskan är som synes på bilden mörkt brun med lite röd ton.

Lukt: Mkt sötma, russin och övriga torkade frukter, träfat, finns någon krydda här i som jag inte kan placera men som jag mkt väl känner igen. Både jag och flickvännen tänkte kanel men jag tror inte riktigt det är det heller, kardemumma kanske. Lite som mjuk pepparkaka. Finns även jästa körsbär tycker jag mig hitta.


Smak: Mkt syrlig, nästan som det där sura pulvret som finns i godis,  besk eftersmak, den kardemumma man känner i lukten är inte lika dominerande i smaken eftersom syran tar över mkt, man känner den dock. När man smakar den känner man körsbär mer tydligt. Jag var faktiskt inte beredd att den skulle vara så här sur. Den luktade mer sött. När eftersmaken lagt sig infinner sig en värmande munkänsla som indikerar att den inte är särskilt alko-fattig, kollar man dock efter har den faktiskt bara 5% men det känns faktiskt som att det vore mer. Vill inte påstå att den är spritig dock. Vätskan är torr.

Egna ord: Oj, vad säger man om detta. Detta är inte en av de mest lättdruckna spontanjästa öl jag druckit. Den är dock annorlunda och har en egen karaktär. Hur som helst är det inget man dricker mkt av och jag kommer nog sippa på detta glaset ett tag. Man kan inte kalla denna öl tråkig iallafall. Jag tycker den är mkt god.

Betyg: 4,0

2 kommentarer:

  1. Hm. Intressant öl.
    TG

    SvaraRadera
  2. Helt klart. Gillar man Lambiker mm bör man testa den. Jag kan inte tala för andra wild ales dock eftersom jag bara provat denna.

    SvaraRadera