onsdag 31 augusti 2011

Amager Colocoff

Ratebeer

Drack denna igår som en gravöl för vår katt Siepen som vi tyvärr blev tvungna att ta bort.

Lukt: Äppleskal, vinöst, komplext, kaffe

Smak: Torkade frukter, äppleskal, russin, lite kakao, kokos, rätt så komplex. Rätt mkt alkohol i "smaken", spritfatslagring?

Intryck: En mustig och mkt starkt smakande stout. Har mkt vinös smak och påminner om öl som tokyo och abstrakt på det viset. Den är rätt så alkostark, 12% men smakar faktiskt mer alkohol än så och det är egentligen nackdelen med denna öl. Jag tror denna öl definitivt är en som vinner på lagring. Köper man denna öl idag bör man inte dricka den utan vänta ett par år för att alkoholen ska "mogna" lite. Jag tycker tyvärr inte den var riktigt mogen det tillfället jag drack den, det sänker betyget lite men man ska som sagt inte stirra upp sig för mkt på det eftersom det förmodligen blir bättre med tid, om man har att lagra. Nu är det ju så att denna verkar vara whiskeyfatslagrad så en del av den spritiga smaken kommer nog därifrån men jag tror ändå den ger med sig.

Betyg: 3,75

2 kommentarer:

  1. Då vet jag vad jag ska göra med min flaska; spara! Stog kaffet ut något alls i denna?

    SvaraRadera
  2. Jag är inte säker men jag tror kaffet i denna mognar med tiden. Det blir så att kaffet smakar något annat istället (det jag uppfattar som spritfatslagring, kokos osv gissar jag) finns andra stouts som smakar betydligt mer kaffe iallaf. Denna är mer åt tokyo* abstrakt osv hållet. Dvs mkt torkad frukt och sånt. Tycker definitivt du ska spara flaskan!

    SvaraRadera