lördag 3 december 2011

Stone Old Guardian Belgo-Barley Wine

Ratebeer
Systembolaget

Nästa Stoneflaska ut ur skåpet. Kändes skönt att öppna en "ledig" dag med besiktning och dessutom en underkänd sådan -_- .


Lukt: Kandisocker, Persika?, Bittermandel, Parfym. Karaktäristisk belgodoft.

Smak: Djup mörk sötma, syrlighet finns framförallt i början och känns lite förstärkt pga kolsyran som är perfekt till denna öl tycker jag. I slutet infinner sig mkt söt smak och aningen bitter eftersmak. Tyvärr dröjer sig smaken inte kvar särskilt länge. Rätt så fylld alkoholkänsla i munnen. Känns lite kryddig i eftersmaken. Typ som när man ätit något med mkt vitpeppar. Stingig helt enkelt.

Intryck: Trevligt med belgare gjorda utanför landet. Hur som helst tycker jag inte denna  "belgiska barley wine" är så där speciell. Den känns egentligen inte så mkt som en barley wine vid första tillfället. Mer som en trippel med mkt sting. Jag tycker det är aningen svårt att sätta fingret på om det är så bra eller inte. Kul med en barley wine som påtagligt fått hjälp med belgisk jäst mm, det smakar verkligen så att man känner detta men vet som sagt inte om jag tycker det blir så jäkla... bra? Frågan är om inte denna flaskan mått bättre av att stå ett tag.

Betyg: 3.5, kluven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar