fredag 9 december 2011

Mikkeller Santa's Little Helper 2011

Ratebeer
SystembolagetBelgian Strong Ale till julen är ju inte helt fel matchat. Här kommer en från Mikkeller.
Kan börja med att tala om att kapsylen var rostig på kanterna när jag öppnade flaskan. Jag var egentligen osäker på hur flaskans innehåll vore smart att dricka eller inte. Kolsyra verkar dock vara normal så förmodligen har den hållit tätt men det har väl funnits fukt runt kapsylens kanter på nått vis. Inte kul i alla fall.
Frågan är om man egentligen ska gå tillbaka med såna här flaskor till systemet? Om någon har nån bra åsikt om det får ni gärna låta mig veta.Lukt: Mycket kakao och espresso samt syrligheten hos äppleskal. Finns lite humle att hämta i doften också även om den rostade karaktären skiner rätt starkt jämfört med resten.

Smak: Smaken gör mig osäker på om ölen är allright. Rätt bitter smak och den har en eftersmak av det man egentligen förväntade sig. Dvs rostat i massor och mkt choklad osv. Till en början smakar den mer äppleskal. Men den bittra delen tar över för fort och nästan påminner om aska tillslut. Typ man äter en alldeles för bränd köttbit. Det känns inte rätt.

Intryck: Jag tycker inte detta är särskilt gott. jag funderar just nu på att vaska eftersom jag är osäker på om den är ok eller inte. Jag får se hur det artar sig. Om det inte är fel på flaskan är ölen tyvärr inget att hänga i granen i år. Den har verkligen potential och hade den inte varit så bitter i kroppen så hade den varit riktigt god men det drar ner helhetsintrycket något enormt för min del.

Betyg: 2.5

4 kommentarer:

 1. Jag håller med, detta var en besvikelse för mig med. Hoppas min 2010 är mycket bättre. :)

  SvaraRadera
 2. Min var fantastisk... syrliga äpplen kände jag inte... de tyder väl på infekterad?

  SvaraRadera
 3. ah som sagt jag var allt annat än säker på denna öl. Oavsett anledning smakade den för mig inte ok iallafall. Sen dricker man ju visserligen ibland öl som inte faller en i smaken men mikkeller har ju generellt en rätt lättdrucken stil, av de jag druckit iallafall.

  SvaraRadera
 4. Trevlig blog. Jag kan meddela att även min kapsyl var rejält rostig. Innehållet i flaskan var däremot mumma. Jag kände också en hel del äpple, men upplevde det enbart som något positivt.

  SvaraRadera