fredag 10 februari 2012

De Ranke Hop Harvest 2011

Ratebeer
Systembolaget

Efter mkt om och men har jag äntligen fått mina öl jag beställde från februarisläppet den 1a.

Cool flaska har vi här. Hoppas ölen är detsamma!

Lukt: Fruktig och jästig lukt som nästan går i tankarna ananas/mango. Lukten är syrlig nästan lite sur. Påminner inte allt för lite om en lambik . Doften av jäst gör att man får lite belgisk känsla i drycken. Doft av maltigt stall.

Smak: Syrlig fruktkänsla, banan, läder och dess "bitterhet" från malt på tungan, Eftersmaken lämnar först en känsla av tropiska frukter en sommardag utanför ett häststall för att mynna ut i en rejäl beska.

Intryck: Ok så detta är tydligen en belgisk ale, jag trodde faktiskt på förhand att det var en IPA på grund av namnet på ölen. Det är föga förvånande dock att det är just en belgisk ale, för det är precis vad man tänker på när man smakar och luktar på den. Det som gör den speciell är att den är rätt så rejält humlad. Detta är dock inte den vanliga humlebomben man kanske kan tänka sig med ett namn som "hop harvest". Humlens beska och de övriga smakerna i kombination gör att den är tämligen komplex tycker jag. Spännande, så att säga. Detta ska ju vara en ale av Bittertyp enligt Ratebeer och om man vet om det på förhand så är det tämligen tydligt. Jag tycker det bittra och beskan gifter sig bra.

Betyg: 3,5 Spännande och bra öl.

1 kommentar:

 1. Hey there! I know this is kinda off topic
  however , I'd figured I'd ask. Would you be interested in trading links or maybe guest
  writing a blog post or vice-versa? My site goes over a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from
  each other. If you're interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

  my page :: uk payday loans

  SvaraRadera