fredag 31 augusti 2012

Wisby Weisse

Detta är en öl som jag egentligen tänkte dricka redan när jag började "dricka öl".

Ratebeer
Systembolaget

Den är med i en av mina böcker där författaren rekommenderar just denna om man vill testa en veteöl brygd inom riket. Denna skall enligt honom vara rätt så bra och tydligen skall det kalkiga vattnet på ön vara till fördel när man brygger just en veteöl.

Mhhm. Får se om det stämmer. Jag har endast druckit Sleepy Bulldog Pale Ale från Visby innan och det var inget märkvärdigt, om man säger så.

Lukt: Skumbanan, karamell, jäst, aningens tobak (skumt nog)

Smak: Rätt så karbonerad, slät vätska med mycket skumbanan och syra. Nästan åt vinägerhållet. Mkt bittersur för att vara veteöl iallaf. Det söta kommer fram först i eftersmaken och verkar alltså döljas av det första sura man känner när man dricker denna öl. Det känns lite kemiskt.

Intryck: Detta var faktiskt något annat än vad jag förväntat mig. Jag trodde den skulle vara mer åt Hoegaarden-stil. Dvs karaktärstypisk men "tam". Denna är dock inte på något vis anonym. Den smakar annorlunda och dessutom väldigt mycket. Däremot måste jag tyvärr säga att det inte smakar särskilt gott. Den är på tok för sur för sin stil tycker jag och det sänker hela intrycket för mig. Lite som att äta ett äpple och insé att den inte är mogen. Tyvärr ingen höjdare.

Betyg: 2 Inte särskilt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar