torsdag 17 mars 2011

Kvällens öl = De Molen Hemel & Aarde

Lyrisk som man blir när man får tag på en grym batch öl så kan man givetvis inte hålla sig. Strax blir det till att titta på film med tjejen men innan dess måste jag givetvis servera mig en öl.

Valet var svårt faktiskt! (som det alltid är när man har mkt hemma och ska välja en) Jag ville ha en stout eftersom det är St Patricks Day och jag ville känna mig lite Irish. Valet föll först på Nils Oscar men jag ändrade mig och tog denna istället.

Alltså: Himmel & Jord från De Molen-regionen.

Stouten hälls upp kolsvart med nougatfärgat huvud som är rätt tjockt men inte så högt.
Lukten slår en redan när man har näsan långt bort och häller upp och aromen är rostad malt, lite chocklad och rök.

Smaken är väldig, av rostad malt, lite nötighet samt rök och jordighet. I eftersmaken är det rökiga jorden som är dominerande. Rätt så bitter är den från den rostade malten.

Hyfsat kolsyrad för att vara en stout i denna kalibern. Den ligger på 9.5 volymprocent som sig bör för en Imperial Stout.

Mitt intryck av den är att den saknar något men trots det är väldigt god. Jag tycker, utan att kunna jämföra mellan dom samtidigt utan använder minnet, att den påminner något om Rasputin. Men den saknar en del som Rasputin har och det gör att den tappar något poäng. Skulle tro att ordet jag söker är karaktär. Rasputin tyckte jag smakade som den brända kanten på ett knäckebröd. Denna är svårare att säga exakt vad den smakar. Detta till trots är detta en väldigt god stout som är ett säkert köp för de som vill dricka en god stout skulle jag påstå.

4/5, lätt.

1 kommentar: